Частна детска градина „ПРОЛЕТ”

Играй! Твори! Изследвай!


Частна детска градина „ПРОЛЕТ” е от типа „Home style” и е лицензирана със заповед на МОМН № 14-239 от 17.07.2007 г.

Приема деца от 2.6 г. до 7 г. Децата са разпределени в четири групи по 10-12 деца, в зависимост от възрастта им. Една от групите е подготвителна (6-7 г.).

Целодневно (от 7.30 ч. до 19.00 ч.) за децата се грижат висококвалифицирани преподаватели със специализация и клас квалификация. Осигуряваме целодневен медицински контрол. Менюто покрива всички съвременни изисквания за здравословна, питателна и разнообразна храна.

Целодневно (от 7.30 ч. до 19.00 ч.) за децата се грижат висококвалифицирани преподаватели със специализация и клас квалификация. Осигуряваме целодневен медицински контрол. Менюто покрива всички съвременни изисквания за здравословна, питателна и разнообразна храна. Предлагаме четири хранения на ден:

  • Закуска - със задължително присъствие на пълнозърнести продукти, овесени ядки, жито, млечни продукти;
  • Междинна- плодова закуска със сезонен и екологичен плод в 10.30 ч
  • Обяд - с разнообразие от месни и безмесни супи, нетлъсти птичи меса (пилешко, патешко, пуешко), заешко, телешко, агнешко, свинско, риба всяка седмица. Всички месни продукти са по утвърден стандарт „Стара планина”. Хлябът е пълнозърнест.;
  • Следобедна закуска.
  • В зимните месеци се предлага на децата допълнително чай с мед и лимон.


Обучението се извършва по програма «Активността на детето в детската градина» в следните образователни направления – Български език и литература, Математика, Природен свят, Социален свят, Физическа култура, Игрова култура, Изобразително изкуство, Конструктивно-техническа и битова дейност, Музикална активност.

В работата си с децата се съобразяваме с възрастовите особености и индивидуалния темп на развитие и интересите на всяко дете. Подпомагаме плавната адаптация на новопостъпилите. Обратната връзка с Вас, споделянето на ежедневните ни преживявания и постижения, е от особено значение за нас. По традиция всяка година се организират Коледен концерт, пролетен празник и празнично тържество за закриване на учебната година.